Entorn

En un paisatge de vinyes, arbredes i llacs conviuen amb la natura el propi castell, el celler històric, el santuari de la Verge del Remei i el restaurant de la finca.

A part dels tradicionals paons i aus de corral del Castell del Remei, les aus aquàtiques, els nius de cigonyes, d’òlibes, de xoriguers, i ratpenats, juntament amb la proximitat amb l’Estany de La Plana, el fan un lloc idoni per a l’observació d’aus.

La finca Castell del Remei forma part de la 4a etapa (Tàrrega-Linyola) de l’anomenat Camí Català per San Juan de la Peña de la ruta pelegrina del Camí de Santiago.

Història

La seva història com a nucli estratègic es remunta a gairebé 2.000 anys d’antiguitat, durant els quals el Castell del Remei s’ha anomenat Choris, Cortis, Torre de Cortesa, Torre de n’Eral, Torre del Bisbe i Torre del Remei. Així mateix, ha estat propietat del Comtat d’Urgell, del Bisbat de Solsona i, fins a principis de la dècada dels anys 80 del segle XX, va pertànyer a la família Girona, representant de l’alta burgesia catalana.

També va ser clau per a la construcció i el desenvolupament del Canal d’Urgell.

Al segle XIX va constituir la major hisenda de regadiu de Catalunya amb la incorporació dels avenços tècnics propis de la Revolució Industrial, que encara es poden observar: un molí, una destil·leria, una boteria per a la criança de vi i una ferreria.

Visites Celler

El celler centenari és visitable de forma guiada. Per fer-ho, cal concertar-ho prèviament o sol·licitar-ho a l’enoteca.

Durant l’itinerari, es recorren les antigues i actuals instal·lacions de recepció de raïm i expedició de producte, sala de vinificació, naus de criança, sala d’embotellat i sala de tasts.

S’ofereixen: Degustació de vins; Tast de vins; Visites de grups; Visites pedagògiques per a estudiants; Cursos d’iniciació al tast de vins.

Reserva visita al Celler

Enoteca

A la botiga de la finca es poden adquirir els vins que elabora el celler històric Castell del Remei: Gotim Blanc, Gotim Bru, Oda Blanc, Oda Negre, i 1780.

Així mateix, els dels altres tres cellers del grup: Tomàs Cusiné (DO Costers del Segre, subzona Les Garrigues), Cérvoles Celler (DO Costers del Segre, subzona Les Garrigues) i Cara Nord (DO Conca de Barberà).

També, bibliografia relacionada.

Restaurant

El restaurant de la finca Castell del Remei ofereix des de sempre una cuina tradicional i casolana, pròpia de la terra i elaborada amb productes de proximitat, maridada amb vins de la propietat i/o amb altres del grup cellerer de Tomàs Cusiné.

A més del menú setmanal i de la carta dels caps de setmana, s’ofereixen banquets de celebracions i maridatges amb els vins del celler proposats per sommeliers.

És obert a migdia. Tanca els dimarts. Altres opcions, a convenir.

Telèfon: (+34) 973 718 165

Adreça electrònica:
restaurant@castelldelremei.com

Santuari

El temple, obra de l’arquitecte Antoni Fisas Planas, constitueix una significativa mostra del classicisme italianitzant que conté magnífiques pintures murals de l’artista Josep Obiols Palau.

S’ofereixen visites guiades, complementaries a les del celler històric, en els horaris següents:

De dilluns a divendres, de 9.00 a 14.00 i de 15.00 a 18.00

Dissabte, de 10.00 a 18.30.

Diumenge, de 10.00 a 14.30

Tancat: 25 i 26 de desembre i 1 i 6 de gener.

Sala d'exposicions Lucilla Atilia

La magnífica sala del celler històric, que duu el nom de la primera propietària del Castell del Remei, exhibeix de forma permanent el pedestal romà original dedicat a ella.

La seva programació temporal, generalment de periodicitat mensual, acull obres d’autors de diverses disciplines artístiques: dibuix, pintura, escultura, fotografia, ceràmica…

Esdeveniments

A banda de ser el lloc idoni per a nombroses celebracions, el Castell del Remei organitza a la finca un seguit d’actes i esdeveniments relacionats amb el territori, la cultura, la tradició, la natura i l’esport.

Mes de febrer: activitat Biblioteques amb DO (Biblioteca Comarcal Jaume Vila de Mollerussa).

Diumenge de primavera: Aplec del Castell del Remei amb Tast. Aplec literari al Castell del Remei.

Nit d’estiu: caminada i cursa Nocturna Castell del Remei, en solidaritat amb la Fundació Catalana de Lupus. Més informació: www.circuitdelvi.org 

Segon diumenge d’octubre: Festa Major del Castell del Remei.

Diumenge de novembre: Diada Europea de l’Enoturisme.

Reserves

Si desitgeu reservar una visita guiada al celler -amb o sense tast o degustació de vins- o al santuari de la finca, cal sol·licitar informació contactant mitjançant el telèfon (+34) 973 580 200 o el formulari.
Si voleu reservar taula per a dinar o organitzar algun àpat en el restaurant, a (+34) 973 718 165 o el formulari.

Horaris de les visites al celler: 10.15; 11.30; 13.30; 16.30. Altres hores a consultar.

Preus:
Visita celler amb tast de 3 vins: 10€ per adult
Visita celler amb tast d’1 vi: 5€ per adult
Visita celler: 2€ per adult

Reserva Restaurant